VÁŽENÍ PŘÁTELÉ,

vítejte na stránkách, mapující obchodní činnosti, které se od roku 1997 nepřetržitě věnuji.

Od prvopočátku se převážně pohybuji v potravinářském odvětví, které mám za dobu působení na trhu zmapované, ovládám problematiku mrazených, chlazených a suchých potravin a to jak maloobchodně, tak i velkoobchodně.

Co nesmím opomenout, naopak zdůraznit, je dobrá znalost prostředí v gastro zařízení, kde jak já tvrdím, je BUDOUCNOST.

Těším se na Vás kdekoliv . . .

Aktuality

Vědci zjistili, proč jsou dnešní kuřata větší než dříve.

Kanadští vědci se snažili zjistit, co za posledních 50 let způsobilo zvětšovaní chovných kuřecích plemen, tzv. brojlerů. Pro experiment  použili tři druhy kuřat (chovaných v 50. a 70. letech a ta současná).

"Krmili jsme je všechny tím samým. Strava rovněž neobsahovala žádné hormony," dodal profesor Martin Zuidhof z Albertskéuniverzity, která výzkum zaštiťovala.

Ve výsledku bylo dnes využívanéplemeno až čtyřikrát větší než to z 50. let. Podle biologů jsou dnešní kuřata větší z jednoduchého důvodu. Jsou vyšlechtěná tak, aby byla větší.

Hormony jsou zakázány

"V pojídání ohromných brojlerů není skryto žádné nebezpečí. Mělo by to stejnou logiku, jako kdybychom řekli, že je nebezpečnější jíst větší mrkev než tu menší," sdělil svůj názor profesor Zuidhof pro The Huffington Post.

Přidávání hormonů do krmné směsi je ve Spojených státech aKanadě zakázáno od roku 1950, steroidy se nesmí používat ani pro chovy v Evropské unii.

Kuřata určená k chovu jsou speciálně vyšlechtěná tak, aby měla co nejvíc prsní svaloviny. Jateční velikosti dorůstají během 40 dní a za tu dobu spotřebují kolem čtyř kil krmné směsi.

Na možné přidávání antibiotik či hormonů do krmení pravidelně dohlížejí i čeští kontroloři, Státní veterinární správa v každoročních namátkových kontrolách zjišťuje kvalitu kuřecího masa mířícího na pulty českých obchodů.

Celý článek

Potravinový e-shop

Doba, kdy se potraviny prodávali pouze v kamených prodejnách, už je ta tam a jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet nově domluvená spolupráce z jedním největším online supermarketem, který hlavně využívají zákazníci v Praze a okolí.

V uvedeném seznamu tohoto imaginárního obchodu, si můžete koupit také chlazenou drůbež, která pochází z produkce Raciole a to jak dělenou, tak i porcovanou, postupně se tento sortiment bude rozrůstat i o farmářské šunky a jiné kvalitní výrobky od této renomované značky, kterou Raciola v dnešní době, beze sporu je.

Celý článek

Husí sláva

Stejně jako tomu bylo v loňském roce, tak i letos spolupracujeme na této významné akci.

Slavnosti připomínají někdejší proslulost boskovických husí, ceněných zejména na vídeňských trzích.

Areál parku u Zámeckých skleníku obsadí od soboty od 9.00 hod do 18.00 hod po oba dva dny trh lidových řemesel, na kterém se vedle nezbytného občerstvení a doplňkového sortimentu budou prodávat i nejrůznější výrobky tradičních řemesel i produkty související s ročním obdobím a husami.Chybět nebude nabídka husího sádla a dalčích pochoutek, pohlednic z Husích slavností i pestrá škála upomínkových předmětů.

Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i jídla z husí, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.

Dvoudenní programový blok v areálu letního kina Boskovice, který přímo sousedí s prostorem trhů, tedy s parkem u Zámeckého skleníku, uspokojí všechny příznivce lidové, folkové, ale i populární hudby.

Celý článek

Farmářské prodejny, SKLIZENO

Další v řadě otevřená farmářská provozovna SKLIZENO v Brně, kde můžete také jako u ostatních nakupovat šunky nejvyšší jakosti a nově i chlazenou drůbež z produkce Raciola Uherský Brod.

Kvalita ke kvalitě.

Celý článek

ONLINE AUKCE ve stravování a nejen . . .

Čím dál tím víc se rozmáhají moderní trendy, jak ušetřit ve stravování, nakupovat zboží přes tak zvané " ONLINE AUKCE" není to jen v potravinářství, ale i v ostatních komoditách, které jsou potřebné pro chod většinou státních subjektů.

 

Jak to funguje:

společnost xyz vymyslí aukční program, s kterým obchází škole, nemocnice, menze, . . . prostě všude, kde je potřeba neustálé zásobování, v počátku zdarma, poté už vše slušně zpoplatněné a přesvědčují vedení subjektů, jak moc tímto aukčním portálem ušetří.Opak je pravdou, jelikož do těchto aukcí se může přihlásit každá firma, ač je třeba nesolidní, má špatnou pověst, . . . jenže tento fakt nikoho nezajímá teda krom lidí, kteří s nekvalitníma surovinama, špatným závozem a nebo katastrofální komunikací s vybraným(vyhraným) dodavatelem musí řešit.

 

Jak to dopadá:

online aukci vyhrává nejnižší cena, je jedno v jaké kvalitě, následně subjekt získá nejnižší nákupní cenu, dodavatel, který to nabídnul podepíše smlouvu a začíná dodávat šunt, což se rovná nejlepší ceně.

Poté se bouří strávníci, že to nebudou jíst a musí se k tomu nejníže nakoupenému dokoupit ještě něco, jelikož původně dodané je nepoživatelné, ale je za super peníze, výborně.

 

Suma sumárum, levné nákupy, ale za jakou cenu, ptám, se.

Dnešní obchodování není z daleka jen o cenách, ale především o servisu, který dodavatelská firma nabízí.

Mám za sebou bohaté zkušenosti s těmito aukcemi a dokonce jsem byl i na jedno denním školení.

Celý článek

Pavel Dvořák

Štěpánovice 105
666 02

ičo: 875 39 926
________________
čísla účtú:
115-1764620247/0100 Kb
197006317/0600 Moneta
2501719848/2010 Fio banka
(zahraniční platby)
________________
palodvor@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode