VÁŽENÍ PŘÁTELÉ,
vítejte na stránkách, mapující obchodní činnosti, které se od roku 1997 nepřetržitě věnuji.
Od prvopočátku se převážně pohybuji v potravinářském odvětví, které mám za dobu působení na trhu zmapované, ovládám problematiku mrazených, chlazených a suchých potravin a to jak maloobchodně, tak i velkoobchodně.
Co nesmím opomenout, naopak zdůraznit, je dobrá znalost prostředí v gastro zařízení, kde jak já tvrdím, je BUDOUCNOST.
Těším se na Vás kdekoliv . . .
Aktuality
Už 19 podejen tohoto farmářského konceptu.
24.09.2015 18:47Grilovačka na festu
17.06.2015 22:32Opět jako každý rok, se zapojuji do letního festivalového dění a pro letošek to je krásná multižánrová kultůrní událost SÁZAVAFEST ve Světlé nad Sázavou.
Široké spektrum učinkujících, kde si vybere každý a k tomu samozřejmě vybrané pochutiny " z naší zahrádečky", bez kterých tyto velko akce nelze pořádat.
Dokonce se tam i možná mihnu osobně, tak sem vložím nějaký fota, pro představu.
Drůbeží porážka Raciola Uherský Brod s.r.o
11.06.2015 17:20Dnešní výživné dopoledne na porážce kuřat společně s farmářským nápadem Sklizeno.
Se vší úctou k zaměstnancům tohoto provozu,nedělal bych to ani za zlatý prase,můj obdiv v jakých podmínkách se musí vše odehrávat, při denní produkci cca 40.000 kuřat+slepičí program, menší fotoreport Z D E .
Výstava v Brně
30.04.2015 21:02Opět další zajímavá akce na brněnském výstavišti, kterou bude provázet gastro zážitek, na kterém se podílím, tak to možná stojí za návštěvu této výstavy.
Vědci zjistili, proč jsou dnešní kuřata větší než dříve.
14.01.2015 21:39Kanadští vědci se snažili zjistit, co za posledních 50 let způsobilo zvětšovaní chovných kuřecích plemen, tzv. brojlerů. Pro experiment použili tři druhy kuřat (chovaných v 50. a 70. letech a ta současná).
"Krmili jsme je všechny tím samým. Strava rovněž neobsahovala žádné hormony," dodal profesor Martin Zuidhof z Albertskéuniverzity, která výzkum zaštiťovala.
Ve výsledku bylo dnes využívanéplemeno až čtyřikrát větší než to z 50. let. Podle biologů jsou dnešní kuřata větší z jednoduchého důvodu. Jsou vyšlechtěná tak, aby byla větší.
Hormony jsou zakázány
"V pojídání ohromných brojlerů není skryto žádné nebezpečí. Mělo by to stejnou logiku, jako kdybychom řekli, že je nebezpečnější jíst větší mrkev než tu menší," sdělil svůj názor profesor Zuidhof pro The Huffington Post.
Přidávání hormonů do krmné směsi je ve Spojených státech aKanadě zakázáno od roku 1950, steroidy se nesmí používat ani pro chovy v Evropské unii.
Kuřata určená k chovu jsou speciálně vyšlechtěná tak, aby měla co nejvíc prsní svaloviny. Jateční velikosti dorůstají během 40 dní a za tu dobu spotřebují kolem čtyř kil krmné směsi.
Na možné přidávání antibiotik či hormonů do krmení pravidelně dohlížejí i čeští kontroloři, Státní veterinární správa v každoročních namátkových kontrolách zjišťuje kvalitu kuřecího masa mířícího na pulty českých obchodů.